sobota, 7 marca 2015

Płatki ryżowe na bogato

Składniki:
około 300 ml mleka
70 g błyskawicznych płatków ryżowych
dwie łyżki cukru brązowego
łyżka cynamonu
jedno jabłko
garść suszonej żurawiny
garstka ziaren słonecznika. dyni i rodzynek

Przygotowanie:
1. Płatki ryżowe przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można posłodzić je jedną łyżką brązowego cukru.
2. Umyte jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
3. Wlewamy niewielką ilość wody do garnka (tak, by jedynie przykrywała dno), wrzucamy tam pokrojone jabłko.
4. Jabłko zasypujemy łyżką cukru i cynamonem, gotujemy około 10 minut.
5. Gdy płatki i jabłka są gotowe, przekładamy wszystko do miseczki.
6. Do przygotowanego dania dodajemy pozostałe składniki: żurawinę, słonecznik, dynię i rodzynki.

Smacznego!


Przepis nadesłała Pani Anna Jędrycha

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz