piątek, 6 lutego 2015

Regulamin i wskazówki


Przeczytaj zanim weźmiesz udział! Jeśli masz pytania, napisz: wpuszczonywmaliny@gmail.com
Zaczynamy już 16 lutego!



REGULAMIN KONKURSU:
1. Konkurs "Daj się wpuścić w maliny" jest organizowany w formie projektu w ramach olimpiady ZWzT. Organizatorem jest grupa projektowa "Daj się wpuścić w maliny", w skład której wchodzą Julia Biegus, Xenia Gosda i Małgorzata Sadowska.
2. Celem konkursu jest utworzenie darmowej, ogólnodostępnej bazy zdrowych przepisów oraz zwiększenie świadomości konsumenckiej Polaków.
3. Konkurs trwa od 16 lutego do 7 marca 2015r.
4. By wziąć udział w konkursie, należy w czasie jego trwania przesłać na adres wpuszczonywmaliny@gmail.com autorski przepis z przynajmniej jednym zdjęciem gotowego zdrowego deseru. Zgłoszenie musi być podpisane imieniem i nazwiskiem.
5. Organizator nie narzuca uczestnikom jak należy rozumieć pojęcie "zdrowy", jednak zobowiązuje się do umieszczenia na blogu różnych wskazówek na ten temat, do których uczestnik powinien się starać zastosować.
6. Zwycięzców konkursu wybiorą organizatorki oraz ich partner (technik żywienia). To jego opinia będzie decydująca przy rozdaniu nagród.
7. Nagrodami głównymi w konkursie są książki o tematyce kulinarnej (jedna książka za jeden przepis). Ilość nagród głównych zależy od organizatorek (jednak w nie mniejszej ilości niż dwie).
8. Organizator zobowiązuje się do ogłoszenia zwycięzców nie później niż dwa tygodnie po zakończeniu konkursu. Zwycięzca ma trzy dni na przesłanie drogą elektroniczną danych do wysyłki nagrody od momentu powiadomienia go przez organizatora również drogą elektroniczną.
9. Oprócz nagród głównych przewidziane są wyróżnienia. Dla osób wyróżnionych przygotowane są nagrody pocieszenia w postaci ręcznie robionej biżuterii (do wyboru kolczyki lub naszyjnik), którą można obejrzeć na stronie naszego partnera moubrave.blogspot.com. Zasady ogłaszania wyróżnień są takie same jak w podpunkcie 8.
10. Jeśli zwycięzca konkursu nie dostarczy danych w wyżej podanym terminie, nagroda nie zostanie mu przyznana. Organizator nie przewiduje możliwości przyznania tej nagrody innemu uczestnikowi.
11. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualnie wady lub zniszczenia nagród powstałych podczas przesyłki. Reklamacje nie są uznawane.
12. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne kopiowanie przepisów zgłaszanych do konkursu. Prace będą sprawdzane pod tym kątem. Każdy taki przypadek jest równoznaczny z dyskwalifikacją.
13. Uczestnik biorąc udział w konkursie potwierdza, że zapoznał się z regulaminem i wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz umieszczenie na blogu konkursowym zgłoszonego przez niego przepisu i rozpowszechnianie go w celach promocyjnych.






SKŁADNIKI ABSOLUTNIE ZAKAZANE:
1. Sztuczne barwniki
2. Sztuczne dodatki
3. Sztuczne aromaty
4. Sztuczne ozdoby
SKŁADNIKI NIEPOŻĄDANE:
1. Biały cukier
2. Mąka pszenna






WSKAZÓWKI I PODPOWIEDZI OD TECHNIKA ŻYWIENIA:

1. Do ciast najlepiej używać mąk mieszanych.
2. Galaretki oraz bitą śmietanę łatwo przygotować samodzielnie.
3. Warto wybrać jedynie naturalne produkty, postarać się, by owoce były niepryskane.
4. Najbardziej kaloryczne owoce to banany i winogrona, najlżejsze są natomiast między innymi jabłka oraz agrest.
5. Zamiast sztucznych ozdób deser udekorować można różnymi ziołami, na przykład miętą lub rozmarynem.
6. Należy uważać na orzechy, ponieważ mimo swoich wartości odżywczych mogą uczulić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz