wtorek, 17 lutego 2015

Mrożone truskawki na dwa sposoby

Ponieważ trudno o świeże i pachnące truskawki w środku zimy, trzeba znaleźć sposób na te mrożone (najlepiej, które sami zamroziliśmy).  Pierwszą propozycją jest sorbet, którego jedyną wadą jest to, że szybko znika.

Składniki:
mrożone truskawki
miód

Wszystko zależy od naszych upodobań. Jeśli ktoś woli słodsze desery, może dodać więcej miodu. Wystarczy wrzucić truskawki do blendera (można wcześniej je wyjąć z zamrażarki, żeby blender sobie z nimi poradził), dodać miodu i gotowe! Niby banalnie proste, a większość osób i tak kupuje gotowe lody. A potrzeba tylko kilku chwil i możemy zrobić je sami.






 Drugą propozycją jest koktajl na bazie jogurtu naturalnego. Dla osób, które preferują bardziej mleczne słodkości.

Składniki:
mrożone truskawki
jogurt naturalny
miód

I znów proporcje zależą tylko od nas. Można również poczekać, aż truskawki bardziej się rozmrożą jeśli wolimy bardziej płynny koktajl. Wszystko miksujemy na gładką masę i gotowe!





Przepis nadesłała Pani Izabela Hrynkiewicz



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz